Kezdőlap » Rólam

Rólam

photo

Az első bejegyzések azért születtek, hogy „lejelentkezzünk” a családnak és a beszámolók egyúttal emlékül is szolgálnak. Amikor az USA-ba mentünk, a barátok is kíváncsiak voltak, hogy merre járunk, mit látunk és én élvezettel öntöttem írásba érzéseimet és osztottam meg élményeinket, tapasztalatainkat.

Amióta rátaláltunk a repjegyportál.com-ra, ahonnan folyamatosan értesülünk kedvezményes repülőjegyekről, mondhatnám, hogy nincs megállás, de van… a szabadságok mennyisége és a gyerekek korlátot szabnak. Persze a gyerekekkel is utazunk, de a tengerentúli utazások a maguk tizen órás repülőútjukkal és több órás tranzitokkal sokszor nekünk is kihívás és nem utolsó sorban ennyi év után kicsit terápiás jellegűek is ezek az utak, ketten lehetünk, kiszakadhatunk a hétköznapokból.

Az utakat mindig magunk szervezzük: szállást, autóbérlést, programokat. Szeretünk kocsit bérelni, ahol lehet, hogy maximálisan kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt és sok látnivalót másképp meg sem lehetne közelíteni.

A gyerekek születése előtt főleg Európában jártunk, de az egyre olcsóbb repülőjegyeknek köszönhetően valósággá válhat, ami eddig csak álom volt. Bízom benne, hogy az útleírások után mások is kedvet kapnak az utazáshoz, melyet egy kis odafigyeléssel, tervezéssel sokszor olcsóbban megvalósíthatunk, mint azt gondolnánk.

És hogy miért szeretünk utazni?

„A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.”

Bengt Danielsson

 

SAMSUNG CSC