Kezdőlap » Tripomatic

Tripomatic

Az utolsó 4 utunkat a Tripomatic, okos telefonra, tabletre letölthető utazástervező programmal terveztük. Az időpontokat és a programokat kockás papírra is lehet vetni, a program előnye, hogy ajánl a helyszínen látnivalókat, érdekességeket, szállást, ezeket minden napra be lehet osztani és a legjobb része, hogy kalkulál a programok megtekintési idejével valamint az egymás közti távolságokkal is. A programoknál van egy ajánlott eltöltött idő, persze lehet módosítani, csak úgy mint a közlekedési eszközt (autó, gyalog), amivel szeretnénk megközelíteni a látnivalókat. Összeadja az adott napra tervezett km-t és időt is, így látjuk, hogy mi fér bele egy napba. Jópofa, ahogy mindezt szemléletesen a napot jelölő kör mentén kék vonal mutatja.

Lista nézetben és térképen is láthatjuk az útitervet. Keresni és szűrni is lehet a látnivalók között téma szerint: sport, művészet, éjszakai élet stb.

 tripomatic

Nem csak az utazás előtt hasznos a Tripomatic, az utazás alatt is használtuk folyamatosan. A programoknál van egy rövid leírás, cím, nyitvatartási idő, belépő díj, weboldal, szóval minden hasznos információ. A nap elején is elővettük, hogy megnézzük, van-e még valamilyen érdekesség, ami útba esik. Mindezt nyomtatott formában is magunkkal vihetjük, valamint megoszthatjuk másokkal, hogy lássák, mikor hol járunk.

tripomatic1

Helymeghatározásra is alkalmas az utazás alatt, ha esetleg eltévednénk 🙂

Van online felülete is a Tripomaticnak, de a kezelése nem teljesen egyezik meg a letölthető applikácóval. Nehézkesebbnek találom, főleg amióta változtattak rajta, korábban egyértelműbb volt a használata.

Jobban megéri az alkalmazást letölteni, mert offline verzióban is használható (limitált funkciókkal), nyomon tudjuk követni az ütemtervet és változtatni, ha szükséges. Internet a térkép letöltéshez szükséges (városonként, országonként), de ezt már az utazás előtt megtettük.

Nemcsak ez az egy utazástervező program létezik, ilyen pl. a Triposo is.
Szívesen használom tervezéskor a Tripadvisor weboldalt is, ahol szintén a világ bármely pontján lehet programokat, szállásokat, éttermeket keresni. Abban, hogy érdemes-e ellátogatni valamelyik helyszínre, sok ember véleménye alapján lehet fontolóra venni.

Vissza a Tippekhez