Kezdőlap » Élménybeszámoló » Érkezés 1. nap

Érkezés 1. nap

Még ilyen spontán szervezésű nyaralásunk nem volt, mint a mostani. Pár nappal ezelőtt döntöttük el, hogy elmegyünk a Plitvicei tavakhoz. Ha már Horvátország, nem hagyhatjuk ki a tengert sem. A hazafelé utat Szlovénián keresztül tervezzük, ott is van jó néhány látnivaló, amit feltétlenül szeretnénk megnézni. Ez a pár nap csak arra lesz elég, hogy egy kis ízelítőt kapjunk mindenből, de méltó befejezése lesz a nyárnak.

A mai nap az utazással telt. Fél nap nem elég Plitvicére, ezért meg sem kíséreltük, inkább nyugisan leautóztunk Biljevina-ba. Ez egy kis falu közel a tavakhoz, hogy reggel mindjárt ott tudjunk kezdeni.
Az út eseménytelenül telt, az időjárás tökéletes: kellően, de nem túl meleg hőmérséklet, derűs napsütéses égbolt. Öten indultunk és öten is érkeztünk meg a szállásra. Ezért azért jó hír, mert a gyerekek nem nyírták ki egymást út közben. 🙂

Az Airbnb-n foglaltunk szállást egy magánházban. A berendezés elég retro, de arra a célra, hogy egy éjszakára álomra hajtsuk a fejünket, tökéletesen megfelel. Az autópályáról lekanyarodva kb. 60 km-t autóztunk még szép kis falvakon, kanyargós utakon keresztül a szálláshelyünkig. Feltűnt, hogy az út szélén sok helyen tábla jelezi, friss sajt kapható. A vendéglátónk, Paulina is készít sajtot, mert nagy örömünkre megkínált háromféle házi sajttal és egy kis üveg mézet is kaptunk.

A wifi olyan lassú, hogy gyakorlatilag nem megy. Nesty mindenhol tud netet csiholni, most is bízom benne, hogy megoldja. Ha ezt olvasod, akkor sikerült neki 🙂

Várom már a holnapot, utoljára 13 éve jártunk itt, még kettesben. Biztos rengeteg képet fogok készíteni, de lehet, hogy csak utólag, otthon tudom feltölteni.

 

Bejegyzés felcimkézése: ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .