Kezdőlap » Élménybeszámoló » Érkezés Nikitibe 1. nap

Érkezés Nikitibe 1. nap

Tegnap, amikor kiérkeztünk a repülőtérre, már jelezték a táblán a késést, így kezdettől fogva számítottunk rá. Ennek ellenére elég gyorsan eltelt az idő, kávéztunk, gyerekek forró csokit kaptak, néztük a felszálló gépeket. Az előre jelzett késésnek megfelelően este fél9-kor fel is szálltunk. Kiderült a késés oka, miszerint a nap első járatának technikai problémái voltak és ennek köszönhetően végig gyűrűzött a késés a nap folyamán.
A gyerekek nem voltak fáradtak, nagyon élvezték a várakozást és a repülést is. A Wizzair magazinjában ki is nézték, hogy mit fognak venni maguknak a 10 euro költőpénzből, amit fejenként kapnak. 🙂 Unatkozni sem volt alkalmuk, mert 1 és egy negyedóra elteltével leszálltunk Thessalonikiben.
Nagyon hamar megkaptuk a csomagokat és az autóbérlő céget is gyorsan megtaláltuk. Sajnos mivel a gép késett és elvileg 11 óráig vannak nyitva, plusz 30 eurot felszámoltak a késői átvételért. Kb. negyed 1 volt, mire beszálltunk a kombi Ford Mondeoba (itt egy órával később van).
Gyerekeknek nagyon tetszett, hogy használhatják csekélyke angol nyelvtudásukat, mindenkitől ötször elköszöntek 🙂 Az autóban is folytattuk a nyelvgyakorlást, de miután kiderült, hogy még egy órát utazunk, Balázs inkább úgy döntött, hogy elalszik. Nagy meglepetésemre, Márkó nem csak magyarul tud folyamatosan beszélni a Minecraftról, hanem angolul is. 🙂 Ennyi haszna van a játéknak, tényleg rengeteg szót tud.
Ahhoz képest, hogy hajnal 1 felé járt, folyamatosan volt szembejövő forgalom az úton. Végül negyed2-kor megérkeztünk. Átvettük a lakást, meghallgattuk a legfontosabb tudnivalókat és beestünk az ágyba.
A késői lefekvés ellenére elég korán kelt mindenki, 9-fél10-kor talpon voltunk. Első utunk a tengerhez vezetett, amihez kb. 30 métert kell megtenni, mert közvetlen a parton van az apartman. Nagyon kellemes a víz, még nekem sem kellett könyörögni, hogy bemenjek. Márkó egész délelőtt egy halrajt üldözött, sokszor csak a lábát lehetett látni. Délben kikönyörögtem őket a vízből és elmentünk vásárolni a hétre vízet, tésztát, felvágottat, kávét stb. Amilyen örömmel vettük mi felnőttek tudomásul a sziesztát, ők annyira utálták a gondolatot, hogy 3 órát az apartmanban kell tölteni. Persze csomóan kint maradnak egész nap, de amikor elmentünk vásárolni, akkor lehetett csak igazán érezni a hőséget, a parton elviselhető.

20160824_105419_HDR

Kilátás a teraszunkról


20160824_114758

20160824_192952

5 után folytatódott a fürdés és este besétáltunk a centrumba körülnézni. Beültünk egy gyors vacsorára egy étterembe a parton, majd folytattuk a nézelődést. Estére le van zárva a parton egy útszakasz és sétáló utcaként működik, ami üdvözölendő, mert rengeteg a turista.

20160824_194107

Visszasétáltunk az apartmanhoz, magunkra kaptuk a fürdőruhákat és beiktattunk egy esti fürdőzést. Először a gyerekek nem akartak bemenni a vízbe, mert féltek a sötétben, de aztán nekibátorodtak, amikor látták, hogy a parttól csak kb. 10 méternyire megyünk be.
Kérték, hogy had maradjanak fenn 11-ig. Nagy kegyesen megengedtük nekik, mert amúgy sem volt szándékunkban korán takarodót fújni, és mire visszaértünk, lezuhanyoztunk, lefekvéshez elkészült mindenki, valóban 11 óra lett.
Bejegyzés felcimkézése: ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .