Kezdőlap » Élménybeszámoló » Út Bryce Canyon felé, Zion National Park

Út Bryce Canyon felé, Zion National Park

Nem volt könnyű ma reggel felkelni a tegnapi éjszakázás után, de megkönnyítette a dolgunkat a riadó, ami félálomban ért minket. Nem tudjuk, hogy mi volt az oka, nem kellett elhagyni a szobát, de mire félig felöltöztünk, bemondták, hogy minden rendben, ésszerűbbnek tartottuk folytatni a készülődést és elindulni időben. A Strippen nyoma se volt a tegnapi buli hangulatnak, normál nagyvárosi reggel zajlott.

Kiérve Las Vegasból sikerült megismerni a helyi yardot 🙂 Több sávos úton kellett balra kanyarodnunk, ami nem volt egy könnyű művelet, az első kocsi a sorban (kb. hárman álltak előttünk) nem igazán tudott befordulni és a közvetlen előttünk álló kocsi is kezdte megunni a várakozást, jobbról megelőzte a többieket és bekanyarodott. Nesty ezen felbuzdulva le akarta másolni a bravútrt és ő is az első kocsi mellé állt, várva a lehetőséget a kanyarodásra. Sajnos időközben arra jött egy rendőrautó és kiszúrt minket. Éreztük, hogy ebből már bukta lesz, de nem akartunk jobbra elmenni, nehogy azt higgye, menekülünk. Türelmesen megvárta a rendőr még bekanyarodunk, aztán lllított. Kérdezte, hogy tudjuk-e, miért állított le. Mi persze mondtuk, hogy nem, játszottuk a hülye turistát 🙂 Elmagyarázta a szabályt, mi meg szabadkoztunk, hogy nem tudtuk, hogy csak egy sávból lehet balra kanyarodni, olyan széles az út 🙂 Tök jófej volt a rendőr, kérdezte, hogy honnan jöttünk, milyen nyelven beszélnek nálunk és a Google fordítóba bemondta, hogy „Valóban gyönyörű város Budapest?” és mutatta felénk a fordítást 🙂 Még eljátszadozott néhány mondattal, hogy pl. „Őrült város Budapest?” és a végén biztonságos utat kívánt és elköszönt. Természetesen megköszöntük a jóindulatát és megígértük, hogy figyelni fogunk. Egyébként eddig betartottunk minden szabályt, a sebesség korlátozásokat is. Azt hiszem Nestynek a grúz lazább közlekedés jobban bejött 🙂

Mai cél az volt, hogy a Bryce Canyon közelébe eljussunk és holnap meglátogassuk, de egy kis kitérőt tettünk előtte a Hoover gáthoz, ami Las Vegas-tól fél órányira van Nevada és Arizona határán. Az óriási létesítményt a világ 8. csodájának is szokták emlegetni. Érdekessége, hogy itt van az időzóna váltás is, Arizona-ban egy órával később van, tehát Magyarországhoz képest 8 óra az eltolódás.


Nevadai időzóna
Arizonai időzóna

A kitérő után nekivágtunk a több órás autózásnak. Sokáig sivatagos tájon haladtunk, nagy sziklákkal körülvéve. Az nagyon király volt, amikor  a sziklák között vitt az út. Tegnap még kitaláltuk, hogy ha sötétedés előtt odaérünk, megnézzük a Zion Nemzeti Parkot is. Nagyon necces volt, mert az autópályán értékes perceket veszítettünk egy szakaszon dugó miatt, de sikerült még naplemente előtt a parkhoz értünk. Az odavezető úton is gyönyörű hatalmas vörös sziklákat láttunk, de amikor beértünk a parkba, leesett az állunk. Káprázatos, lélegzetelállító, eszméletlen, lenyűgöző…..ezek a szavak jutottak eszembe a canyon láttán. Rögtön eldöntöttük, hogy holnap ide vissza kell menni világosba is. Eddig tökéletesen tartottuk az ütemtervet, de most megéri csúsztatni. Úgy érzem, minden nap felülmúlja az előzőt. Hogy tud a természet ilyen csodákat létrehozni?   


  

Gyorsan kerestünk egy szállást a közelben, Hurricane-ben (ez már Utah állam) és beültünk egy normális étterembe vacsorázni. Van itt ehető kaja, csak ez már más árkategória, mint a gyorséttermek. Egyszer ilyen is belefér, főleg, hogy kifogástalan volt a kiszolgálás, az étel, minden.

 Tipikus motel az autónkkal

Ma három államban is jártnk, Nevadában, Arizonában és Utahban.

Bejegyzés felcimkézése: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .