Kezdőlap » Élménybeszámoló » Viszlát Amerika!

Viszlát Amerika!

Ez az utolsó napunk Kaliforniában. Ellátogattunk Santa Monica nővéréhez, Barbarához. Santa Barbara 1 óra 15 percnyi távolságra van északi irányban Los Angelestől. Terv szerint odafelé az autópályán mentünk, visszafelé pedig a parton Ventura, Malibu, Santa Monica érintésével.

Jó döntés volt Santa Barbarát megnézni, mert gyönyörű hely. Jó a fekvése, hangulatos belvárosa van, az út mindkét oldalát magas, középre behajló fák szegélyezik. Itt is a földszintes, max. 1-2 szintes épületek és a hosszú egyenes, pálmafás utcák a jellemzők. Déltájban érkeztünk, a gyomrunk jelezte, hogy ideje felkeresni egy vendéglátóipari egységet. Azon kaptuk magunkat, hogy az elmúlt hétben főleg mexikói ételt ettünk és most tudatosan ilyen helyet kerestünk. Nem szeretem a csÍpős ételeket, de kezdem megszokni. Találtunk is egy kifőzde jellegű éttermet a központtól nem messze. 

A gyorséttermekben és a kisebb éttermekben a rendelésfelvétel úgy működik, hogy a pénztárosnál leadjuk a rendelést és ki is fizetjük, az ételt pedig vagy kihozzák vagy figyelni kell a blokkon lévő sorszámot és ha jeleznek, érte menni. Utóbbi rendszernél egyes helyeken egy műanyag kütyüt kaptunk, amelyik elkezdett villogni és rezegni, amikor összeállították a rendelésünket. A mostani helyen egy öreg bácsika hozta ki az ételt alig hogy leültünk az asztalhoz. Kicsit gyanús volt a gyorsaság és hogy mi nem ilyet rendeltünk, de mivel még nem vagyunk teljesen otthon a mexikói ételekben, hozzáfogtunk az evéshez. Kisvártatva megjelent egy hölgy két tányérral és elnézést kért, hogy nem a megrendelt ételt kaptuk, a bácsika egy másik párét tette le elénk. Mondtam, hogy nem tudjuk megenni mindet, erre ő, hogy akkor vigyük el. A bácsikának borravalóval köszöntük meg, elintézte, hogy legyen vacsoránk is 🙂

Ami a borravalót illeti, az éttermekben a 15% az elfogadott, de nem ritka a 18-2o% sem. Volt olyan hely, ahol például fel volt tüntetve az ajánlott borravaló nértéke a számlán, kiszámolva a gyengébbek kedvéért 18, 2o, 22% esetén. Rengeteg pénzt el lehet költeni borravalóra. Illik adni a szobalánynak a szállodában a takarításért, a büfé reggelinél, aki az asztalokat letörli, kézi autómosásnál a mosónak és természetesen a felszolgálóknak.

Na de térjünk vissza Santa Barbarához. Ebéd után sétáltunk egy kicsit a belvárosban, kocsikáztunk a kertvárosi részben, gyönyörködtünk a homokos, pálmafás óceánpartban. Az időjárás tökéletes, verőfényes napsütés, 26 fok. Nagyon szép, tiszta és rendezett minden, de egyáltalán nem sznob. abszolút emberközeli város. Kis városnak tűnik, de egyáltalán nem az, még állatkertje is van.

Santa Barbara méltó befejezése volt körutunknak.

Ma estére a repülőtérhez közel, Ontarioban foglaltunk szállást, mert nagyon korán kell kelni. Ontario L.A.-hez képest keletre van, Így keresztül kellett menni a városon. A Hírességek utcáját érintettük, zajlott az élet 🙂

Los Angelesben biztos nem élnék, nagyon zsúfolt és az állandó dugók… Az itt élők életük felét biztos kocsiban töltik.

Holnapi program: Ontario-Dallas-London-Koppenhága-Budapest. Dallasban 5 órát, Londonban 3-at, Koppenhágában 8 órát kell várni a csatlakozásra. Utolsó lesz a legnehezebb, főleg, hogy akkor már egy köpésre leszünk Budapesttől. Hétfőn reggel indulunk itteni idő szerint és kedden éjfél körül érkezünk otthoni idő szerint.

Majd jelentkezem valamelyik repülőtérről. Úgy gondolom, bele fog férni az időmbe 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .