Kezdőlap » Élménybeszámoló » 8. nap Hazaút, Malaga

8. nap Hazaút, Malaga

Elérkezett az utolsó nap. Este indult a repülőjáratunk, maradt még egy kis időnk a pakoláson, takarításon kívül. Első napra be volt tervezve egy botanikus kert, de akkor nem mentünk el, gondoltam ma bepótoljuk. Megkérdeztük a gyerekeket, de nem számoltunk velük. Így is lett, ketten mentünk meglátogatni a Jardín Botánico Histórico La Concepción kertet, mely Malaga északi részén található.

Kaptunk térképet a kerthez, amelyen még az utak nehézségi fokát is jelölték, mert dombos területen fekszik. Többnyire fák dominálnak, virágos ágyás minimális, ebből kifolyólag van bőven árnyékos rész. Rengeteg padon lehet megpihenni, mosdó is van több is.

Nem mondom, hogy nem láttunk szebb botanikus kertet, mert igen, pl. Madeira-n a Monte Palace Tropical Garden és Portugáliában a Quinta da Regaleira, de itt is találtunk pár gyöngyszemet. Nagyon tetszettek ezek a magas pálmafák, amelyekről nekem óriás padlóváza jut eszembe vagy mint akik harisnyát húztak.

A legjobb rész a kert közepén található, ahol szinte dzsungeles állapotok uralkodnak, olyan dús a növényzet. Erre a hatalmas gyökérzettel rendelkező fára is itt bukkantunk rá.

Számos mini tó és művészeti alkotások teszik színesebbé a „dzsungelt”.

Hatalmasra nőtt bambuszok eszünkbe jutatták japán élményeinket, a bambusz erdőt Kyotoban.

A legszebb kaktusz címet a virágos vázára hasonlító példánynak ítéltem. Különleges dísze lenne a lakásnak, csak tuti helyet kell neki találni, mert fájdalmas lenne áthelyezgetni 🙂

Ma különösen meleg volt, talán a legmelegebb napja a hétnek. A sok árnyék ellenére izzadtunk rendesen.

További képek a botanikus kertről itt.

Hazafelé viccelődtem, hogy itt könnyű lenne egy üveg darabbal felgyújtani a hegyet és valóban volt egy kisebb tűz eset Benalmadena-nál.

Hazafelé beugrottunk Mercadonaba ebédet vásárolni és habár Tibi lebeszélt a paella-ról, mondván, hogy katalán étel, ne Andalúziában egyek, mégiscsak vettünk egy adaggal. Nagyon büszke vagyok magamra, mert a tengeri herkentyűs-csirkés vegyes tálból egy dolgot nem ettem meg csak (fogalmam sincs, hogy mi volt), a garnéla rákot igen.

Ha valaki tudja, írja meg legyen kedves, hogy mi van a piros karikában! 🙂

Nagyon gyorsan eltelt a hét. Jól éreztük magunkat, sok szép látnivalót láttunk és van még bőven mit megnézni.

Nincs nagy kedvem hazamenni a 20 fokba, ahol pluszban a pollen allergia is „vár”.

Bejegyzés felcimkézése: , ,

2 hozzászólás eddig.

  1. Judit szerint:

    Gratulálok: a rákot es a kagylót etted meg, a tintahal karika maradt ki 🙂 szerintem annak van legkevésbé hal ize, csak kicsit gumis