Kezdőlap » Élménybeszámoló » Göteborg

Göteborg

Göteborgba felszállt a repülőgép annak rendje és módja szerint 11.15-kor, időben meg is érkeztünk délután negyed2-kor. Még tegnap este online megvettük a transfer buszjegyet a városba, ezzel már nem kellett vesződni, csak megkeresni a buszmegállót. Nem volt nehéz, közvetlen a kijárat előtt állt a busz. Kb. 1o percnyi várakozás után elindultunk és 2o perc múlva már meg is érkeztünk Korswagen megállóhoz, ahol le kellett szállnunk. Itt található a Vidámpark, melynek óriáskereke jó támpontot nyújtott a tájékozódáshoz. Felszállhattunk volna még egy helyi buszjáratra két megálló erejéig, de a sok ülés után jól esett a gyaloglás.
Szedtük is a lábunk, hogy ne fázzunk, nulla fok körül lehetett a hőmérséklet. Könnyen megtaláltuk a szállásadó pár lakását. 3-4 emeletes házak egyikében, a másodikon laknak. Szerencsére, mert lift nincs és nem könnyű a bőröndünk. Mindketten lejöttek üdvözölni minket. Váltottunk pár szót, megmutatták a szobánkat, a lakást, kaptunk kulcsot, aztán elköszöntünk, mert bementek a városba bulizni, de majd jönnek haza. Fiatal pár, nem rég költöztek be. Ez meg is látszik, elég puritán a lakás, persze nekünk erre az egy éjszakára tökéletesen megfelel.
Lepakoltunk és mi is nekivágtunk a városnak kb. 3 órakor. Közel van a központ, és amúgy is volt kedvünk sétálni, így gyalog indultunk el. Jól jött a sapka, kesztyű és harisnya. Sajnos fél4 körül már ment le a nap, 4-kor sötét volt, gyakorlatilag nem sok mindent láttunk világosban. Amit láttunk az tetszett, szép város,  öreg villamossal, a belvárosban sok emberrel. Minden nagyon kulturált, ahogy az Svédországtól elvárható. Az éttermek szinte mind tele voltak.

 

 

 

 

Jó érzés volt, hogy Grúziával ellentétben itt nem kell élet-halál harcot vívni az út túloldalára jutásért, az autósok udvariasan megállnak és átengednek.  Gyalogoltunk úgy két órát, mire visszaértünk a szállásra. Jól esett a séta, de a végén hazaérni is. Olyan érzésünk volt a sötét miatt, mintha késő lenne, pedig csak 5 körül volt.
Sok mindent nem tudtunk volna csinálni a belvárosban, legalább rápihenünk a holnapi napra és az online becsekkolást is elintéztük. Tök jó, nem kell holnap korán kelni, és ma is időben ágyban vagyunk.

Ezután kezdődik csak a java!

Bejegyzés felcimkézése: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .