La Manga

Zoli javaslatára a reggelt a Lemon Tree piacon kezdtük. Itt 9 után kezdődik az élet, nem siettünk – bár ennyi idő alatt nem álltunk át az itteni ritmusra -, készenlétben álltunk az indulásra. Időnk bőven és amúgy is szeretünk felfedezni, a piacra kitérőkkel jutottunk el. Amelyik utca szimpatikus volt, bekanyarodtunk és nézegettük a város északi részén található kertes övezetben a szebbnél szebb házakat, villákat.

A Lemon Tree piac a városon kívül, ahogy a neve is mutatja, egy citrom ültetvényen át haladva közelíthető meg. Ruhák, táskák, élelmiszerek és büfék egyaránt megtalálhatók. Körbesétáltunk, majd egy szimpatikus vendéglátó helyen helyet foglaltunk, hogy elfogyasszuk a tízórainkat. Rengeteg helyen angol reggeli kapható, gondolom elsősorban az idejáró angoloknak kedveskedve, de lehet, hogy a spanyolok is szeretik. 🙂 Ha már Spanyolországban vagyunk, mi a spanyol étel mellett tettük le a voksunkat, desszertnek pedig churrost vettünk.

Paella

Időben érkeztünk, mert még nem volt tömeg a piacon és könnyen találtunk helyet a kocsinak is, viszont visszafelé láttuk ennek igazán jelentőségét, mert kilométeres sor állt odafelé menet!

Nem volt különösebb úticélunk mára, annyi tudtunk csak, hogy dél felé akarunk menni a parton. Meg-megálltunk egy-egy szimpatikus helyen és végül La Mangát néztük ki célpontnak. La Manga egy keskeny, hosszú félsziget, amely kettéválasztja a Mar Menor -t (Kis Tenger) a Mar Mayor-t (Nagy Tenger, azaz a Földközi-tenger). Spanyolul a Manga, „ujj”-at jelent, ami hűen tükrözi a földsáv alakját: 22 km hosszú, legkeskenyebb pontja mindössze 100 méter, legszélesebb pontja 1,5 km széles.

Hajó alakú épület

Igazi üdülőhely, eléggé kihalt ebben az időszakban, nyáron cserébe órákat lehet ülni a dugóban.

Visszafelé Torreviejában megálltunk a kikötőnél, ahol az esti élet zajlik. Annak ellenére, hogy még bőven szezonon kívül vagyunk, itt zajlik az élet, vannak turisták, főleg idősebbek. Fürödni még nem nagyon lehet a tengerben, bár azért láttunk bátrakat, szóval csak elszántság kérdése. Mivel egyáltalán nem számítottunk ilyen melegre (előrejelzés szerint 23-25 fok), nem készültünk fürdőruhával. Annyira nem is bánom, csak a rövidnadrágot, na az, hiányzik.

Bejegyzés felcimkézése: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .