Kezdőlap » Egyéb » Marokkói ételek 2.

Marokkói ételek 2.

Utazásunk során 3 féle kenyérrel, lepénnyel (ki minek hívja) találkoztunk.

Msemen (rghaif)

Ezzel kezdem, mert ez ízlett a legjobban. A képen a tojásrántotta feletti négyzetalakú tészta a msemen. Kicsit a palacsintánkra hajaz az íze, de réteges a tésztája.

Első szállásunkon nagyon finom mogyoróvajjal ettük, a többi helyen lekvárt vagy mézet adtak hozzá. Sósan is ehető.

A marokkóiak természetesen menta teát isznak hozzá.

Mindkettőnknek nagyon ízlett, ezért mindenképpen ki akartam próbálni itthon is. Második próbálkozásra már egész jó lett.

A recept, ami alapján készítettem (zsálya nélkül): https://www.youtube.com/watch?v=_i-rV6-t2Dg

Mahrash

Cipó méretű, de lapos Mahrash nevű kenyér a legelterjedtebb Marokkóban. Mi is vettünk az utcán belőle, illetve reggelihez és az éttermekben is ilyet kaptunk. Sokszor búzadarával szórják és sütik.

Baghrir

A kép jobb oldalán található kör alakú lyukacsos tészta a marokkói palacsinta. Második szállásunkon találkoztunk vele először. A három fajta tésztából ez ízlett a legkevésbbé. Lehet, hogy csak annyi baja volt, hogy a Msemen sokkal finomabb és mivel azzal tele ettem magam, nem jutott hely a baghrir-nak. 🙂

2 hozzászólás eddig.

  1. Neszmelyi Istvan szerint:

    Bizomyossan nem kapcsolódik teljessen hozzá, pláme ezek a finom kaják után, de engem érdekelne, ha van hasonlítási alapod, hogy a mente tea (Brrr……) ugyanolyan förtelmes, mint a tibeti Yak -vaj tea? (P.S.: Olvatad a Harrel kényvét: 7 év Tibetben?)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .