Kezdőlap » Élménybeszámoló » New York 2. nap

New York 2. nap

A mai nap felét a Central Parkra szántuk. Üditő volt a tegnapi épület rengeteg után a zöld parkban andalogni, a gyerekeknek meg futkározni. A sétát a park felénél kezdtük és déli irányba haladtunk. A nap csúcspontját a csónakázás jelentette a nagyon fantáziadúsan elnevezett The Lake tavon. Az idő tökéletes volt, kellemes 26 fok körül és a nap sem sem sütött, nem fenyegetett a leégés. A gyerekek felváltva eveztek, Zsolt a partról kisért minket és fényképezett. A Central Park-os túrát a park bal alsó sarkában lévő Colombus Circle nevű téren fejeztük be. A téren lévő bevásárló központ aljában jó kis étkezési lehetőséget találtunk. Egy élelmiszer üzletben különféle főtt ételekből (húsok, köretek, zöldségek) lehetett összeállitani saját ebédet és súly alapján fizetni. Nem került többe, mint egy utcai gyors kaja és finomabb is volt.

Mai napra a második fő program a Szabadság szobor megtekintése volt. Dél Manhattanből indul ingyenes komp Staten Island-re, ami igaz, nem köt ki a szobornál, de mellette hajózik el és mivel nem akartunk eleve felmenni a szobarba, úgy döntöttünk, hogy távolról nézzük meg. A kompról Manhattan-ről is szép fényképeket lehet késziteni. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van olyan képem 1998-ból, amelyen még az Iker tornyok láthatók, most 2o évvel később pedig a One World Trade Center.

Rögtön vissza is hajóztunk és közelről is megnéztük a felhőkarcolót. Útba ejtettük a Wall Streetet a Tőzsdével, a Federal Reserve Bank of New York épületét. Ez utóbbit nagyon sajnálom, hogy lecsúsztunk a regisztrációról, ingyenes túrán lehet részt venni a Bankban és aranyrudakat nézegetni :).

Hihetetlen érzés az óriás felhőkarcolók aljában állni és csodálni az emberi kéz munkáját.

 

Betértünk két ajándékboltba is, ahol a gyerekek vásároltak apróságokat a barátaiknak. Meglepően drága minden. Pár éve Los Angelesben 1O dollárért 3 pólót vettünk, itt pedig 2o-25 dollárért adnak egy pólót.

Elértünk a One World Trade Centerhez és az előtte lévő 9-11-es események emlékére állitott két medencét néztük meg és dobtak be a gyerekek szerencsepénzt 🙂 A medencék szélén körben szerepelnek a terror támadásban elhunytak nevei.

Közvetlen az emlékhely mellett található egy hiper-szuper modern közlekedési csomópont, az Oculus, melyet két éve adtak át. Kivülről egy fogas hajcsatra emlékeztet az épület, belül az amerikai méretekhez hűen hatalmas tér tárul elénk.

Hazafelé vettük az irányt, amikor a metrón ülve a Times Square-nél hirtelen ötlettől vezérelve leugrottunk a metróról, hogy megnézzük az esti fényekben a teret. Elképesztő a fényárban úszó utca a villódzó, szines reklámokkal. Olyan világos van, hogy nem lenne gond megtalálni egy fülbevalót sem, eltekintve az iszonyatos tömegtől. Nem is időztünk sokat, siettünk vissza a szállásra.

Szerintem ma nem fáradtunk el annyira, mint tegnap, mégis a lépésszámláló többet mutatott, mint tegnap, 21ezer lépést.

Még több kép New Yorkról

Bejegyzés felcimkézése: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .