Kezdőlap » Élménybeszámoló » San Francisco, Palo Alto 2. nap

San Francisco, Palo Alto 2. nap

A mai napra főleg autós programot terveztünk, a tegnapi erőltetett menet után mást el sem tudtam volna képzelni. Amikor elindultunk esett az eső, de szerencsére utána kisütött a nap. A legtöbb út ingyenes Californiában, de van néhány út és híd, amelyek fizetősek pl. a Golden Gate és az Oakland híd. Első nap, amikor a szállás felé tartottunk, láttam, hogy a szemközti oldalon vannak fizető kapuk, csodálkoztam is, hogy a mi oldalunkon nincsen. Kiderült, hogy valóban, csak az egyik irányban fizetős, de ilyenkor gyakorlatilag az oda-vissza utat kell kifizetni, a mi esetünkben ez 6 dollár volt.

Emeletes híd San Francisco és Oakland között

Vannak amúgy érdekes közlekedési szabályok. Pl. piros lámpánál lehet jobbra is kanyarodni, ha alaposan körbenéztünk és ha nincs „no turn on red” felirat. Ami nálunk egyenrangú kereszteződés, itt stop tábla van mind a négy oldalról és érkezési sorrendben lehet továbbhaladni. Elég fegyelmezetten vezetnek az amerikaiak, nem láttam bevágást mások elé vagy ilyesmit.

A városban először a Lombard street kanyargóit választottuk, utána pedig a Golden Gate felé vettük az irányt. Szerencsénk volt a napos idő miatt, mert sokszor ködben úszik a híd, azért is kapott piros színt, hogy a hajók könnyebben észrevegyék. Készítettünk pár fotót, aztán az Alamo térre mentünk, ahol aranyos viktoriánus házak vannak, Painted Ladies-nek, festett hölgyeknek is nevezik őket. A mai programban szerepelt a California Academy of Sciencies múzeum, de mivel szép idő volt (sütött a nap, de a levegő hűvös), inkább Palo Alto mellett döntöttünk és a nyugati part mellett, melyek holnapra voltak tervezve. 

Painted ladies – Festett hölgyek”
Viktoriánus házak

Palo Alto kb. fél órányi van San Francisco-tól déli irányba. Először a HP garázst kerestük meg, ahol Hewlett és Packard megalapította a HP-t. Nagyon szép kis kertváros, széles utcákkal, magas, öreg fákkal. Legszívesebben minden házat lefényképeztem volna, bármelyiket elfogadnám, ízlésesek, rendezettek. Itt nekem is lenne ihletem 🙂 

HP garázs – itt kezdődött minden

A cég jelenlegi épülete sincs innen messze, pár perc kocsival. Azt hittem, hogy a Silicon Valley egy nagy irodaházakból álló üzleti, kereskedelmi központ, de kellemesen csalódtam, nem egy beton vagy üvegrengetegben található, hanem egy fás, zöld területen. Lefényképeztem a cég logot, hogy a csajoknak elküldhessem a HP-ba 🙂 

Ezen a környéken található még a Facebook és a Google is, elképesztő nagy épület komplexumokkal. Ez alatt nem az épületek magasságát értem, hanem a számosságát. Szerintem a két cég együtt simán kitöltené az Infoparkot, de lehet, hogy külön is.  

Innen Santa Cruzba mentünk, hogy megcsodáljuk az óceánpartot, de sajnos már besötétedett mire odaértünk, mert elment az idő SIM kártya vásárlással és megálltunk enni is.

Hazafelé útba ejtettük egyik ismerősünket La Hondában, akihez rendeltünk egy küldeményt és most átvettük. Innen egyenesen Oaklandbe jöttünk. Még a sötétben is sikerült kivennem, hogy gyönyörű út vezet Santa Cruzból San Francisco felé. Ezt valamikor nappal is be kell járni.

Bejegyzés felcimkézése: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .