Kezdőlap » Élménybeszámoló » Sequoia Nemzeti Park

Sequoia Nemzeti Park

Szállingózó hó jelezte, hogy közeledünk a célhoz. Sokan már itt feltették a hóláncot. Még sem volt kidobott pénz a hólánc, mert ide sem tudtunk volna bejönni, ha nem veszünk egyet. Hamarosan ellenőrizték is és csak úgy engedtek tovább mindenkit, ha fel volt téve. Ezúttal valóban szükség volt rá, a tegnapi hó a Yosemite Parkban csak bemutató volt, itt 2o cm-es hó borított mindent, a lombos erdőt is felváltotta a fenyőerdő. Szép sorban előbukkantak az óriás fenyők. Tényleg hatalmasok. Számomra nem is a magasságuk megkapó, hanem a törzsük mérete. 

Ez egy kidőlt sequoia törzs kereszmetszete

Itt található a legmagasabb fenyő 84 méter magasságával. A Shirman fenyő a tömegével vívta ki a hírnevet. Az első szó, ami eszembe jutott, amikor megláttam, hogy brutális. 11 méter az átmérője, a kerülete 31 méter és 22oo éves. A turisták előtte fényképezkedtek,  a fának a töredéke látszik csak a háttérben. 🙂

Volt egy kidőlt fa is, amelybe átjárót faragtak, én simán átfértem alatta. 

Tegnap is és ma is 18oo méter magasan voltunk, de vannak itt nagyobb magasságok is, 42oo a legmagasabb csúcs. Az USA legmagasabban fekvő tava ebben a nemzeti parkban van, 39oo méteren. 

A parkban tábla tájékoztatott arról, hogy a medvék éjjel és nappal is aktívak és nem szabad a kocsiban ennivalót hagyni, mert feltöri érte az autót. A parkokban pl. medve biztos kukák vannak, hogy ne csalogassa ide őket az ételmaradék. Instrukciók voltak arra az esetre is, hogy mi a teendő, ha találkozunk egy medvével. Szerencsére elég sok turista volt, nem éreztük magunkat veszélyben, de azért félelmetes volt olvasni.

 Lett még volna látnivaló a parkban bőven, de a nap már kezdett nyugovóra térni, kénytelenek voltunk elhagyni a parkot. A lemenő nap is jó fotótémát szolgáltatott.

Holnap Death Valley-n keresztül megyünk Las Vegasba, igyekeztünk minél közelebb keresni szállást a sivataghoz, mert így is a nap gyakorlatilag autózással fog telni, viszont ez azt jelentette, hogy ma is jó későn sikerült bejelentkezni a motelba.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .