Kezdőlap » Élménybeszámoló » Villa du Souss

Villa du Souss

Egész jól sikerült kialudni magunkat, de a biztonság kedvéért 1o órára kértük a reggelit. Ilyen sem volt még, hogy ki sem tettük a lábunkat a szállásról és már vagy 1oo képet csináltam. Mi lenne velem, ha még a filmtekercses korszakban élnénk! Egyszerűen lenyűgöző ez a hely. Minden sarkot, falat, bútort le kell fényképeznem, annyi a látnivaló. Csodálatos részletek, minőségi anyagok, bútorok mindenhol az egész házban. Már most ajtó bolond lettem, az összeset megörökítettem.

Mindegyiken egyedi mintázat, izléses, harmonikus szinösszeállítás. Kő, fa, csempe és fém. Természetes anyagok és szinek kavalkádja, mégis jól megférnek egymással. De kár, vagy inkább szerencse, hogy ide csak repülővel tudunk utazni, mert mennyi dísztárgyat, kisbútort tudnék venni!!! A lakberendezést, belsőépítészt kedvelőknek ez egy paradicsom. Külön posztot érdemel a szállás, nem tudnám pár mondatban bemutatni.

Tegnap este semmit nem láttunk a sötétben és nem is ezzel voltunk elfoglalva, most viszont volt alkalmunk megcsodálni az impozáns bejárati ajtót kívülről és belülről egyaránt a hozzátartozó előtérrel.

Az innen nyíló mosdó is megérdemel pár képet.

Az előtérből egy zárt, árkádos térbe lépünk, innen nyilik az étkező és az emeletre vezető lépcső. Amig várunk a reggelire, teszek egy kört és megtalálom ezt a csodálatos társalgót. Csak kapkodom a fejem.

Kétségkívül ez az egyik kedvencem a házban, a másik pedig az emeleten lévő könyvtárszoba. Az ajtókon kívül a másik „szerelmem” a stukkók. Ezek is mind egyediek és nem csak a fő világítás körül találhatók, hanem a kisebbek körül is. A kanapé is gyönyörű, a dohányzót nem is említve. Nagyon díszes minden, de ízlésesen. Az Ikea szót hírből sem ismerik.

Kimegyünk a kertet is szemügyre venni, vagyis a birtokot, mert ekkor szembesülünk vele,hogy ez egy hatalmas területen elhelyezkedó villa. A birtokon istállók találhatók (állatot nem láttunk), olivafák, citrom fák, mindez úgy néz ki, mint egy botanikus kert, igaz sivatagi stílusban. Nem olyan dús és zöld a növényzet, mint nálunk, a tónak, pataknak, medencének kialakított mélyedésekben nincs víz, de így is lelkendezünk. Valószínűleg ez egy családi birtok volt, amit jelenleg szálláshelyként üzemeltet a tulajdonos.

Amennyire pazar a hely, annyira nem volt drága, mert az árérzékeny férjem igényeit is figyelembe kellett venni. Non plus ultra, hogy úgy néz ki, egyedül vagyunk a szálláson a személyzettel, tisztára, mintha mi lennénk a tulajok….

12 órára hozzák a bérelt kocsit (ilyenben sem volt még részünk, hogy házhoz hozzák), 12.o4-kor hallottuk, hogy megáll egy autó a ház előtt. Kellemes meglepetés, hogy ilyen pontosak. Érdekes, hogy itt nem tele tankkal adták át a kocsit (bár valahol emlékeim szerint már jártunk igy), hanem minimális benzinnel, szóval az első utunk egy benzinkúthoz vezetett. Jófejek voltak és rugalmasak, megbeszéltük, hogy távozás előtt a reptéren adjuk át az autót. Ők is méltatják a birtokot, ezek szerint az ő szemükben is különleges.

Kezd meleg lenni…. 3o fok körül várható a hőmérséklet.

Bejegyzés felcimkézése: ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .