Kezdőlap » Élménybeszámoló » 5. Nap Benalmadena

5. Nap Benalmadena

08. 25.

Ma tipikus turistaként viselkedtünk: ettünk, pihentünk, fürödtünk és ezt felváltva folyamatosan. Mindenki akkor kelt fel, amikor akart, saját ritmusában evett, pihent. Fürödtünk a ház medencéjében és a tengerben is.

Tegnap Algecirasban vásároltunk élelmiszert Carrefour nevű hipermarketben (Auchan-szerű), ahol mindenki kapott valami fogára valót: Apa kolbászt, Márkó croissant, Fanni-Balázs pina colada-s joghurt italt, én sütit. Nesze neked fogyókúra! Kezdhetem elölről az egészet, ha hazaérünk, de nem birtam ki, hogy ne kóstoljam meg az itteni édességeket.

Barátaink mondták,hogy nem drága az élet Spanyolországban és mi is ezt tapasztaljuk. Kb. magyarországi árak vannak, van, ami még olcsóbb is. Gyerekeknek is tetszik az itteni laza élet, napfény, medence, tengerpart stb., persze csak a jó oldalát látják. Tibi mesélte, hogy hívott egy kertészt, megbeszélték a hétfőt és pénteken megjelent a kertész.  (Nem előtte levő pénteken 🙂 )Tibi persze addigra rendbe rakta a kertet…. Na, ezt a részét nem tudom, hogy tolerálnám, ha itt laknék. A család megállapította, hogy apához közel áll a „mañana”, „holnap” életfilozófia 🙂

Autókölcsönzős Adri – Zsolt elmondása szerint – beparáztatta őt a közlekedés miatt, de egyáltalán nem olyan durva, mint amilyennek lefestette. Én nem aggódtam, hogy gond lenne belőle, mert amikor Grúziába készültünk, a grúz fórumban is azt irták, hogy lehetőleg ne béreljen kocsit senki, Zsolt meg simán felvette a ritmust, sőt élvezte is a szabadon értelmezett Kresz szabályokat 🙂 Most is csak egy nap kellett, hogy megszokja a kocsi méreteit és utána már nem volt gond.

Közlekedéssel kapcsolatban általános információ, hogy a zöld és kék burkolat jelzések fizetős parkolást jelentenek, sárgánál nem szabad megállni, fehérnél ingyen lehet parkolni. Szieszta idején sem kell fizetni a parkolásért. Az AP jelzésű autópályák fizetősek és elég drágák (7-8 EUR).

Rengeteg körforgalom van és általában nagyon szépek, gondozottak. Nem csak növényekkel vannak beültetve, némelyik kész kompozíció: modern szoborral, oszlopokkal, szökőkúttal, valamilyen tárggyal a közepén pl. csónak.

A körforgalmon kívül a házak, épületek stílusa is tetszik. Természetes anyagokat használnak: kő, fa, fém (kovácsolt vas), tégla, csempe és ízlésesek. Lehet, hogy pl. a napellenzők az erkélyek fölé építéskor kerülnek, mert egy épületen belül ugyanolyan színűek. Na, ez nálunk Magyarországon elképzelhetetlen. A sorházaknál/ikerházaknál sokszor külön színűre és más stílusban festik a saját részüket megtörve az egységet, barna színű ablak keretekkel rendelkező társasházban nyugodtan kicserélik fehérre úgy, hogy az az egyetlen fehér ablak stb. , tudnám még ragozni az ízléstelenséget….

Ezen a részen a fehér színű ház a jellemző, tegnap dél felé több színeset láttam (terakotta, kék, sárga), de azok is szépek voltak.

Ilyen szép kapuk vannak.
… meg ilyen
A házunk lépcsőház bejárata

Visszatérve a mai naphoz, nagyon klassz volt ma a tenger. Balázzsal elmentünk nagy úszógumit venni, hogy fokozzuk az élményt, többiek addig lementek a partra. Mikor visszaértünk, levettem a szandált,hogy ne legyen homokos, de olyan forró volt a homok, hogy 60 méteren tuti csúcsot döntöttem, úgy kapkodtam a lábam, amíg elértem a törölközőig.  Talpmasszázs is megvolt, mert kavicsos, ahogy beérünk a vÍzbe. Kényelmes, hogy a háznak van medencéje, főleg amikor nem elég meleg a tenger fürdésre, de a hullámokat nem tudja pótolni! Márkó élvezte a legjobban, végig lubickolt a vÍzben.

Este még elmentünk sétálni, Balázs vett a barátjának ajándékot, én pedig az elmaradhatatlan hűtőmágnest.

Szökőkutas körforgalom
Bejegyzés felcimkézése: ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .